Paella menua

Ezertaz arduratu nahi ez baduzue, eskaintzen dizuegu: paella, hasierakoak, edaria, ogia eta postrea

4900578
Paella
4521651
Hasiera
4682234
Edaria
12225073
Ogia
6451834
Postrea

1. Aukeratu paella bat

Aukeratu gure paella eta arrozen artean: tradizionalak, marinelak, begetarianoak... denak momentuan prestatuak eta Euskal Herriko osagaiekin

icn-2

Valentziako paella

Valentziako l'Horta-ko errezeta tipikoa. Oilaskoa, untxia, leka, garrofoia, tomatea, piperrauts gozo ketua, azafraia, ñora, oliba-olio birjina estra, Añanako gatza eta erromero ukitu bat. Eta sokarrat puntu bat, noski!

Eskatu
2fcd515d-d6ff-4bdc-81a0-e62754989535 (2)

Valentziako paella

Paella valentziarra nekazariek egiten zuten plater bat zen, zeuden osagai freskoekin. Hori bezain sinplea. Euskal metalurgia arinaren garapenak zartagin biribila heldulekuekin zabaltzen lagundu zuen (valentzieraz, "paella" edo "caldero"). Gaur egun, osagai batzuk pixka bat aldatzen dira eremuka, Wikipaellak adierazten duen bezala, baina bat datoz oliba-olio birjina estra, ura, arroza, azafraia, untxia, garrofoia, leka berde laua, oilaskoa, gatza eta tomatea. Guk erromero, piperrauts eta ñora ukitu bat gehitu diogu. Salda zuzenean egingo dugu paellan, osagaien sofrituarekin. Dastatu ezazue nahi duzuen bezala, baina Valentzian ohikoa da koilara erabiltzea eta paellatik zuzenean jatea!

icon 1 (10)

Alacanteko paella

Alacanten, zapore handiko haragi-arroza prestatzen da: untxia, txerri-saiheskiak, garbantzuak, barraskiloak, piper gorria, baratxuri samurrak, tomatea, ñora, piperrauts gozo ketua, azafraia, oliba-olio birjina estra eta Añanako gatza

Eskatu
Paella alicantina en una sociedad gastronómica de Lazkao

Alacanteko paella

Paellaren bariazio bat da, Alacanten antzera. Txerri-saihetsek oso ukitu berezi eta zaporetsua ematen dute, barraskiloek eta piper gorriak bezala. Badakigu ez zaizkiola barraskiloak gustatzen... zure kasuan, ez botatzeko eska diezagukezu!

icn-3

Arròs a banda (+allioli)

Itsas arrozik ezagunena eta jatorriz Alacanteko kostaldekoa. Aldez aurretik, arrain-salda handia prestatzen dugu, eta, ondoren, arroza "bandan" (aparte) zerbitzatzen dugu, sepia, txipiroi edo txipiroiarekin eta otarrainxkekin. Tomatea, ñora, tipula, baratxuriak, piperrauts gozo ketua, azafraia, oliba-olio birjina estra eta Añanako gatza ere baditu. Etxeko allioliarekin zerbitzatu genuen

Eskatu
WhatsApp Image 2024-08-21 at 12.02

Arròs a banda (+allioli)

Arròs a banda jatorriz Déniakoa da, Marina Alta-ko hiriburukoa. Izenak badu azalpen bat: arrantza-txalupek arrain txikia, apurtua eta/edo arantza handikoa baliatzen zuten zapore handiko salda egiteko. Salda horrekin, bi plater egiten zituzten: bata arrozezkoa eta bestea "a banda" (aparte), hau da, arrain xehatua eta allioliz lagundua. Gakoa salda da. Asmatze segurua!

123456

Fideuà

Marinelen bandarako arrozen bertsio bat da, baina 4. fideoekin. Arrain-saldari sepia, txipiroia, tomatea, baratxuria, tipula, piperrauts gozo ketua, ñora, azafraia, oliba-olio birjina estra eta Añanako gatza gehitzen dizkiogu. Gainetik, otarrainxkak eta zigalak

Eskatu
Fideuà en Biziola (Lazkao)

Fideuà

Fideuaren jatorria Gandia da, Saforreko hiriburua. Esaten denez, arrantzale batzuk paella ezagunaren alternatiba baten bila zebiltzan, eta saldari pasta botatzea erabaki zuten, arrozaren ordez. Hori bai, paella batean ere prestatzen da. Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) delakoaren arabera, platerari "fideuada" esaten zaio, baina gaur egun gehiago ezagutzen da lagunarteko aldaeragatik, "fideuà"

4536436345

Arròs negre (+allioli)

Txipiroiaren tintak kolore ilun bereizgarri hori ematen du. Arrain-salda arroz sepia, txipiroia, tipula, baratxuri samurrak, baratxuriak, tomatea, piperrauts gozo ketua, azafraia, ñora, oliba-olio birjina estra eta Añanako gatza dituen arrozari gehituko diogu. Etxeko allioliarekin zerbitzen dugu

Eskatu
Arròs negre de Valentziarrak

Arròs negre (+allioli)

Ez dakigu zehazki zein den arroz honen jatorria, txipiroiaren tintaren kolore beltza hartzen baitu, baina oso ezaguna da Valentziako kostaldean. Platerari zapore handirik ematen ez badio ere, krematsua eta goxoa da.

3453

Paella beganoa

Begetariano eta beganoentzako aukera ezin hobea (eta barazkiak maite dituztenentzat!). Sasoiko barazkiak daramatza, tomateaz gain, piperrauts gozo ketua, ñora, azafraia, oliba-olio birjina estra eta Añanako gatza

Eskatu
Arroz vegano de Valentziarrak

Paella beganoa

Taldean arrainik edo haragirik jaten ez duten pertsonak badaude edo bertsio arinagoa probatu nahi baduzue, paella beganoak ere prestatzen ditugu. Tresna desberdinekin eta paella valentziar tradizionalaren urratsei jarraituz prestatzen ditugu: salda ontzi berean egiten da, barazkien sofrituarekin. Osagaiak aldatu egiten dira denboraldiaren arabera, Ordiziako Azokako ekoiztetxeei erosten dizkiegulako zuzenean

2. Osagarriak (aukerakoa)

Hasierakoak, edaria, ogia eta/edo etxeko postrea gehi diezaiokezu paellari

Ensalada

Hasierakoak

Bazkaria osatzeko, entsalada eskaintzen dugu denboraldiko osagaiekin, pa amb tomaca, txistorra eta gildak

Menú de paella de Valentziarrak

Entrantes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

77

Edaria

Euskal Herriko edaria zerbitza dezakegu: Basabe (Lazkao) garagardo artisaua, Egiarte (Lakar) ardo ekologikoa, Oiharte (Zerain) sagardo ekologikoa edo bertako edo bertako produktoreren bateko sagar zukua

Cerveza, vino y sidra

Edaria

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

77786

Ogia

País Valencianean paella ez da ogiarekin jaten. Baina ulertzen dugu Euskal Herrian sakratua dela zati bat eskuan izatea. Arroza ogiarekin lagundu nahi baduzu, eskaeran gehitu dezakezu

Captura de pantalla 2025-06-27 a las 15.44

Ogia

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

43dfe

Postrea

Paellak eta arrozak egiten ditugu, ez gara postretan adituak. Etxeko arrautza-flana edo limoi-sorbetea egin dezakegu (mahaikide kopuruaren arabera), baita tokiko ekoizleei erositako beste batzuk ere: gazta, jogurt naturala eta sasoiko fruta

Captura de pantalla 2025-06-27 a las 15.39

Postrea

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Paella bat bakarrik eskatu nahi duzu?

Aukeratu gustukoena

Badakizu zer paella nahi duzun, zuzenean enkargatu dezakezu beste ezertaz arduratu gabe. Ez da menu osoa behar, ez sartu-irtenak, ez postreak: nahi duzun paella bakarrik, momentuan Euskal Herriko osagaiekin eta Valentziako benetako zaporearekin prestatua

Ikusi paellen hautaketa
2fcd515d-d6ff-4bdc-81a0-e62754989535 (2)

Bertako paellak

Valentziako zaporea, Euskal Herriko osagaiak

Prestatzen ditugun paella eta arrozek arima eta jakintza mediterraneoa dute, baina osagaiak Euskal Herrikoak dira. Hurbiltasuneko produktuak erabiltzea freskotasunaren eta kalitatearen sinonimoa da, baina elikadura-burujabetzaren aldeko apustu politikoa ere bada, gure tokiko ekoizpen-etxeei laguntzeko, eta, krisi klimatikoaren aurrean, kontsumo jasangarriagoa eta arduratsuagoa egiteko

Zaldibia

Horrela dira gure paellak

Zein nahiago duzu?

Zer behar dugu sukaldatzeko?

water_12849439 (1)
Ur-hartunea

Hurbileko ur-hartune bat behar dugu janaria prestatzeko, garbitzeko eta dena zegoen bezala uzteko. Txorrota, iturria, mahuka eta abar nahikoa da!

column_2610613 (1)
Egokitutako gunea

Leku aireztatu eta lau bat behar dugu tripodea, sua eta paella muntatzeko. Gainera, estalita eta babestuta egon behar du, haizeak sua ez itzaltzeko eta euriak arroz lehor bat saldatsu ez bihurtzeko!

Ohiko galderak

Hauek dira gehien egiten dizkiguten galderak

Zein da paella bat egiteko gutxieneko pertsona kopurua?

Gutxienez 10 lagunentzako paellak egiten ditugu. Dena den, gutxiago bazarete eta paellaren bila lokalera etorri eta bueltan ekartzen baduzue, hitz egin dezakegu!

Zein da gehieneko mahaikidea?

Lokalean jaso eta dagoeneko eginda eramateko, gehienez 45 pertsona behar dira (paella metro bateko diametrokoa da). Gunean sukaldatzea nahi baduzue, gure maximoa 230 pertsona dira.

Zenbat denboraz eskatu behar da paella?

Elikagai fresko eta lokalekin lan egiten dugu, ez ditugu produktu izoztuak erabiltzen. Horregatik, gutxienez 5 eguneko aurrerapena behar dugu gure produkzio-etxeei konfiantzazko eskaera egiteko.

Zer paella mota eta arrozak egiten dituzue?

"Paella" atalean dauzkagun guztiak ikus ditzakezue. Eta hemen alergenoen karta. Gainera, kartaz kanpoko beste batzuk ere baditugu denboraldian eta egoera berezietarako (neguko paella, arroz melosoa abakandoarekin...). Gehiago nahi baduzue, galde iezaguzue!

Paellarik ematen al duzue etxera?

Bai, 45 pertsona arteko paella eraman dezakegu etxera. Baina arroza pasatu egiten da! Egoera ezin hobean jan dezazuen, Zaldibiatik gehienez 10 minutura hurbilduko dugu autoz (aparteko bat kobratuko da). Urrutiago bazaudete, onena lekuan bertan prestatzea da.

Noraino zoazte?

Euskal Herri osoan zehar ibili ginen. Kilometrajearen arabera aparteko bat kobratuko da.

Janaria prestatzeko ekipoa daramazue?

Bai, paella edo arroza prestatzeko behar den guztia daramagu: butano-bonbonak, suak, sukaldeko tresnak eta, jakina, paella (ontzia). Hondakinak kudeatzeko sistema publikoetako edalontziak, platerak eta mahai-tresnak lortzea gomendatzen dugu; ezin bada, guk eman dezakegu estra baten truke.

 
Zer behar duzue paella egiteko?

Gutxi eskatzen dugu! Funtsean, ur-hargune hurbil bat, janaria prestatzeko eta garbitzeko (txorrota bat, iturri bat, mahuka bat, etab. zerbitzatzen du); eta tripodea, sua eta paella muntatzeko egokitutako espazio bat, aireztatua eta laua, haizearen eta euriaren aurrean estalita eta babestuta egongo dena.

Nor arduratzen da plater eta mahai-tresnez?

Hondakinak kudeatzeko sistema publikoen edalontzi, plater eta mahai-tresna berrerabilgarriak lortzea gomendatzen dugu. Ezin bada, guk eman dezakegu, gehigarri baten truke.

Aldez aurretik ordaindu behar al da?

Prezio osoaren % 20 aurreratzea eskatzen dizuegu.

Nola ordaintzen da?

Legearen arabera lan egiten dugu, TicketBAI-rekin. Baina nahiago dugu bankua gure lanaren zati batekin ez geratzea, horregatik ez dugu STrik eta ez dugu txartelarekin ordaintzea onartzen. Bizum bidez ordain diezagukezu.

Nola egin dezaket eskaera?

Orri nagusian, behealdean, paella enkargatzeko formulario bat ikusiko duzue. Gurekin zuzenean harremanetan jartzea nahiago baduzue, hemen egin dezakezue:

Telefonoa, WhatsApp eta Telegram: 600564573/646111700
Instagram: @valentziarrak
Posta elektronikoa: valentziarrak@gmail.com

Begetariano/beganorik aukera al duzue?

Bai. Barazki-paellak egiten ditugu, erabat egokiak direnak bai begetarianoentzat bai beganoentzat (ez dute haragirik, arrainik edo deribaturik). Barazki freskoak eta sasoikoak erabiltzen ditugu. Talde batean pertsona orojaleak eta begetarianoak/beganoak badaude, bi paella egin daitezke (tresna desberdinekin prestatuak).

Zeliakoa banaiz, paella jan dezaket?

Bai! Zorionez, ez du glutenik gure paella eta arrozetako osagaietako bakar bat ere. Nolanahi ere, batez ere ogia eskatzen badiguzue, eskertzen dizuegu taldean zeliakoren bat dagoen jakinaraztea, kutsadura gurutzaturik ez dagoela ziurtatzeko.

Eskatu gaur zure menua!

Zalantzarik baduzu edo informazio gehiago behar baduzu, gurekin harremanetan jar zaitezke hemen

    Datu pertsonalak

    Eskaeraren datuak

    Tokian bertan jasotzea (Gehienez 45 pertsona. Pertsona gehiagorentzat, aukeratu 'tokian bertan sukaldatzea' aukera)Helbide zehatz batera eramatea (Gehienez 45 pertsona. Pertsona gehiagorentzat, aukeratu 'tokian bertan sukaldatzea' aukera)Tokian bertan sukaldatzea (gutxienez 10 pertsona)

    Aukeran...

    Ogia nahi duzu?*

    BaiEz

    Platerak, mahai-tresnak, ezpainzapiak behar dituzu?*

    BaiEz

    (*) duten eremuak derrigorrezkoak dira.

    faldon-kit-digital-euskera